Συνεντεύξεις

Λεμφικό μασάζ: Λιπογλυπτική χωρίς νυστέρι

Μασάζ ή µαγικό ραβδί; Στόχος στο λεµφικό µασάζ δεν είναι να χαλαρώσεις αλλά να τονωθείς και να τα βάλεις µε τους πιο δυνατούς εχθρούς σου: την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος!

Το λεµφικό χειροπρακτικό µασάζ υπόσχεται θαύµατα. Τονώνει τη µικροκυκλοφορία και συµβάλλει στην εξάλειψη των οιδηµάτων από τη συσσώρευση λίπους, µε αποτέλεσµα την άµεση αντιµετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Η Έφη Στρατή, φυσικοθεραπεύτρια και αισθητικός, µας λύνει όλες τις απορίες και µας εξηγεί πώς µπορεί αυτό το µασάζ να κάνει «µαγικά» στο σώµα µας.

Σε ποια σηµεία του σώµατος κάνουµε λεµφικό µασάζ;

Σε όλα τα σηµεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. Δηλαδή, πόδια, γόνατα, γλουτούς, γάµπες, γοφούς, κοιλιά, µπράτσα. Εάν υπάρχει κατακράτηση υγρών ή φλεγµονές, γίνεται σε όλο το σώµα, µε πιο ήπιες κινήσεις

Πώς γίνεται το λεµφικό µασάζ και σε τι διαφέρει από τα άλλα;

Είναι το ιδανικό µασάζ για σώµα χωρίς κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. Tο λεµφικό µασάζ γίνεται µε ανοδικές κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο, παράλληλα µε τη φορά της λέµφου και του αίµατος. Aν το πρόβληµα εστιάζεται στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος, οι κινήσεις είναι πιο έντονες. Τώρα, αν το µασάζ γίνεται σε όλο το σώµα για να καταπολεµήσουµε την κατακράτηση υγρών και να αποβάλουµε τις τοξίνες, οι κινήσεις µας είναι ήπιες. Εκτός από τα χέρια, ως βοηθητικό εργαλείο χρησιµοποιείται µια βεντούζα από σιλικόνη, που δεν τραυµατίζει το δέρµα.

Μπορεί να διώξει την κυτταρίτιδα;

Ναι, µπορεί να διώξει την αντιαισθητική όψη πορτοκαλιού και βοηθά πολύ στο χάσιµο πόντων στο τοπικό πάχος. Τα οφέλη του, όµως, δεν είναι µόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισµό και βοηθά στην αύξηση του µεταβολισµού. Επίσης, ενώ άλλα είδη µασάζ αδυνατίσµατος ενδέχεται να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρµατος, το λεµφικό βοηθάει στη σύσφιξη, καθώς οι κινήσεις έχουν ανοδική φορά.

Από ποια ηλικία και µετά µπορούµε να το κάνουµε;

Το λεµφικό µασάζ γίνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, εάν και εφόσον παρουσιαστεί πρόβληµα ορµονικό, µεταβολισµού, παχυσαρκίας, τοπικού πάχους ή κυτταρίτιδας. Εκτός από τις θεραπευτικές και αδυνατιστικές του ιδιότητες, προσφέρει ευεξία, αµορφιά και αίσθηµα αυτοπεποίθησης.

Μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης;

Όχι µόνο µπορεί, αλλά είναι αναγκαίο το λεµφικό µασάζ στην εγκυµοσύνη, επειδή η διαταραχή των ορµονών προκαλεί φλεγµονές, πρηξίµατα στα πόδια αλλά και γενικά σε όλο το σώµα. Το λεµφικό µασάζ βοηθάει την έγκυο να αντιµετωπίσει την τεράστια κατακράτηση υγρών που έχει εξαιτίας της εγκυµοσύνης.

Πόσες συνεδρίες λεµφικού µασάζ χρειάζονται και µε ποια συχνότητα;

Οι συνεδρίες εξαρτώνται από το µέγεθος του προβλήµατος. Οι 5 πρώτες καλό είναι να πραγµατοποιηθούν µέσα στις πρώτες 10 ηµέρες, ώστε να ενεργοποιηθεί η λέµφος. Οι επόµενες συνεδρίες γίνονται 2-3 φορές την εβδοµάδα.

Το αποτέλεσµα από τι εξαρτάται;

Πρώτα απ’ όλα από το αν το λεµφικό µασάζ γίνεται από εξειδικευµένο επαγγελµατία και µετά από τον ίδιο τον ενδιαφερόµενο. Δηλαδή, κατά πόσον ακολουθεί µια ισορροπηµένη διατροφή µε λίγα λιπαρά, πίνει αρκετά υγρά κ.λπ.

Πότε µπορείς να δει κανείς τα πρώτα αποτελέσµατα;

Τα αποτελέσµατα είναι εµφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η όψη της κυτταρίτιδας βελτιώνεται, µειώνεται το τοπικό πάχος και έχουµε τέλεια λιπογλυπτική σώµατος χωρίς νυστέρι.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να το κάνουν;

Αντενδείκνυται σε όσους έχουν σοβαρά προβλήµατα υγείας, όπως ο καρκίνος και τα λεµφώµατα.

http://thebody.gr/lifestyle/fashion/lemfiko-masaz-lipoglyptiki-xoris-nusteri/

Call Now ButtonΤηλεφωνήστε